14. okt, 2013

 14 Okt-13.

Jag har inte skrivit något här på väldigt länge tyvärr. Som rubriken lyder så har Dennis och jag köpt en sibirisk hona ihop, hon kommer från Yeniseis katteri i Danmark. Hon har färgen golden spotted tabby, ny 24.

Hon är verkligen ett energiknippe och det är full rulle på henne men hon är en mysig kattunge och när hon lekt färdigt så kan man kela med henne och hon spinner för fullt. Hon sover hos mig hela nätterna och ibland så vaknar jag av att hon ligger uppe vid halsen och spinner, det är jättemysigt.

Mina andra honor Dayzie och Lucie bor nu hos Dennis. Liston har kastrerats och flyttat till det bästa hemmet hos Amanda och Johan i Kalmar och han har det så bra där.

 

Våran sibiriska kattunge är köpt som avelshona så vi hoppas på  fina kattungar nästa höst/vinter 2014. Vi kallar henne Cassie.

14. maj, 2013

13 maj 2013.  Grattis till Alex och Astro som är 6 månader idag, nya kort finns i kattungarnas galleri och en ny sida som heter Video på Astro. Titta gärna på den videofilmen på honom. Önskar jag hade en dator som klarade att lägga upp videos på youtube, men tyvärr det går inte. Videon är gjord och upplagd av Astros ägare.

26. apr, 2013

26 april-13

Ja, Wille är nu kastrerad, det blev han i tisdags 23/4. Jag hoppas han ska gå på sig lite mer nu för han går väldigt fort ner sig när det blir vår och löpdags för honorna. Han har varit lugn och inte strilat under sin fertila tid men gått ner mycket i vikt som sagt på vår/sommar så nu hoppas jag att han ska fokusera mer på att äta än på honorna som löper. Han har gett 5 kullar med fina kattungar så jag kan känna mig nöjd och nu är det dags för andra hanar att ta över.

Min vän som Wille bor hos blev väldigt orolig dagen efter kastreringen för Wille hade spytt och fick diarre och höll sig undan och "sa" inget för han är så van vid att Wille pratar hela tiden när han är nere och är runt honom men igår var han sitt vanliga jag igen och det är vi glada över.

18. feb, 2013

18 feb-13. Alex har nu alltså flyttat till sitt nya hem och det blev så tomt och lugnt när han flyttade. Vi har ju fortfarande Astro kvar en vecka till men det blir ju inte samma bus med bara en kattunge och Astro är den lugnare av dessa två.

Jag kommer sakna en syn som jag ser nästan varje dag när jag kommer hem på lunchrast, Astro som sitter på bänken jämte spisen eller på diskbänken och tittar storögt på Dennis när han gör omelett till oss. Han är så söt där han sitter troget och tittar på.

 

Jag har fått mail från Alex nya ägare och hon skriver så här.

Hej. Ville bara berätta att Saga o Alex leker för fullt om dagarna. Saga är mycket större och vi blir oroliga ibland men Alex säger igrån när han inte vill längre och då går hon därifrån. Det är full rulle här hemma.. Saga har blivit lite modigare och jag tror Alex hjälper lite mot hennes rädsla mot allting, vilket är bra. Just nu ligger Alex här i sängen och vilar och han verkar trivas superbra :-)Hans sovplats om nätterna är på min huvudkudde, vilket jag tycker är supermysigt.

Det är så roligt att få sådana här mail att det går så bra med honom och att han har det så bra. Tack snälla Amanda.

Astro o jag var hemma hos Wille och hälsade på, jag ville ha några kort på dom tillsammans. Ganska roligt att se storleksskillnaden. Astro var inte särskilt intresserad av pappa Wille utan han ville hellre kolla runt i lägenheten. Jag fick några kort och några sätter jag in på Willes sida

 

31. jan, 2013

 31 jan -13. Nu börjar det bli riktigt svårt när vi ska äta, speciellt frukost, för Astro kommer som en raket, upp på stolen och sen raka vägen upp på bordet för att hugga in på första bästa godbit....Vi sätter ner han på golvet igen men han är uppe lika fort igen och det är ju sååå svårt att motstå att inte ge honom en gobit, så visst får han smaka en liten bit, även Alex får sig en smakbit men han ska kolla vad det är först. Det bästa sättet för att få äta i lugn och ro är att ge katterna lite blötmat på golvet samtidigt som vi äter då är dom nöjda.

Sätter in ett kort på hur det brukar se ut om kvällarna i soffan, alla katterna vill leka med vippan. Klicka på kortet för större bild

Sätter in några nya kort på kattungarnas gallerisida