22. jan, 2013

22 jan-13. REDAN 10 veckor! Hur är det möjligt? I vanliga fall så brukar hösten gå sakta men inte i år. Kattungarna är bara för goa nu, fulla av bus men när dom blir lite trötta så kan man få en kattunge i knät när man sitter i soffan...en liten stund, sen hoppar dom ner och lägger sig på sin favoritplats och det är på  klätterställningen som står mittemellan köket och rummet så man ser dom var man än är och den är precis lagom hög för när man går förbi så måste man ju bara pussa lite på dom. Det kommer bli så tomt när dom har flyttat och inte ligger där längre.

Astro är den lilla försiktiga kissen men när det gäller godsaker så är han den som är där först och han är precis som mamma Dayzie var när hon var liten, lika förtjust i tex ost, leverpastej, sås, ja vad som, men han får bara smaka lite så han inte blir lös i magen, Alex gillar det också men Astro blir helt till sig. Dayzie var likadan som liten men är inte riktigt lika het på det som då. Alex är den killen som pratar mycket och ofta.

Klicka på kortet för större bild

11. jan, 2013

11 jan-13. I dag har kattungarna fått åka till veterinären för sin första vaccinering och jag är förvånad att det gick så bra. Inget jamande i bilen , jo förresten, Alex "pratade" lite med mig när jag tittade på honom men sen var han tyst. Inne hos veterinären så tyckte alla att dom var underbart söta som satt så fint i buren och tittade. Alex hoppade ut på bordet med en gång och kollade läget och Astro kom ut lite försiktigt när det bjöds på godis. Bägge var så duktiga och matte var så stolt över sina små godingar. Mamma Dayzie fick följa med som stöd och hon hon var med ute på bordet och övervakade det hela, hon är så mån om, och duktig med sina ungar.

Alex är den som "pratar" mest, han kommer om jag står i köket och tittar mig i ögonen och så pratar han, och jag förstår att han vill något för pappa Wille gör precis likadant när han vill något och givetvis så smälter man. Astro har vi skrattat åt många gånger för han öppnar munnen och man ser att han skriker men det hörs inget men han kan prata han också så det hörs ibland.

Inatt vaknade jag av att det åskade och blixtrade och samtidigt vräker snön ner och hård blåst, tror aldrig jag varit med om det förrut. Jag är glad att jag är ledig idag när det är sånt otäckt väder och inne är det så mysigt när fönstrerna är täckta med snö.

18. dec, 2012

18 dec-12. Nu börjar kattungarna bli roliga och börjar springa omkring och busar lite också. Dom äter nu lite babymousse som dom tycker är jättegott, Astro har även smakat på babycat torrfoder men det vill inte Alex riktigt smaka på ännu.

Dom har varit ute och sprungit i köket och alla mina vuxna katter har hälsat och luktat på dom små.

Idag har jag haft lite jobb med mamma Dayzie. Hon fick mjölkstockning så efter rådfrågning av veterinären så fyllde jag en liten petflaska med varmt vatten och höll mot hennes mage och så har jag masserat och masserat, i omgångar i dag och det ser ut att ha släppt nästan helt nu och det känns så skönt.

Nu ska jag gå in i tvrummet och sätta mig för Liston ligger och väntar där på mig och när jag sätter mig där så kommer han smygandes så sagta, och ser så gulligt ut som bara han kan, och lägger sig till rätta i mitt knä. Dennis brukar  säga skämtsamt att, Liston, det är inte manligt att hålla på som du gör 🙂 men det bryr han sig inte om, och inte jag heller, för Dennis är bara avundsjuk att han bara går rätt över hans knä för att sen lägga sig hos mig. Underbart!!!

(Klicka på kortet för att få det större)

11. dec, 2012

11 dec-12.  Kattungarna är alltså 4 veckor redan idag. Dom är så goa för nu när man kommer till deras låda så skriker dom i högan skyn när man pratar med dom, oftast och mest Alex :-))) men Astro kan han också men han är lite lugnare till sättet (ännu)

Härom kvällen blev jag lite rörd faktiskt, jag tog både kattungarna till soffan där vi satt och då kom Lucie och lade sig på ryggstödet och tittade nyfiket på kattungarna och efter en stund kom hon ner i soffan och började tvätta dom små och sen la hon sig ner och dom små började söka efter en tutte och Lucie tillät det och man kunde tro att det var mamman men då tog jag kattungarna och gick in med dom till "sitt rum" och sin rediga mamma och då skrek Lucie efter dom flera gånger och hon brukar inte jama i vanliga fall, det såg så gulligt ut och hon blir nog också en jättebra mamma när det blir dags för henne. Hon var också helt annorlunda när hon låg i soffan brevid oss, hon lade upp magen och kråmade sig så hon fick nog lite moderskänslor då.

Idag har det varit ett riktigt snöoväder på Öland men jag är glad att jag suttigt på utbildning och slapp därför köra ute på vägarna idag men mina jobbarkompisar har haft det kämpigt i dag . Nu ska jag gå och kela med kattungarna en stund.

5. dec, 2012

5 dec-12. I går var alltså kattungarna 3 veckor redan. I går kväll när jag lagt mig så lå jag och tittade ner i kattungelådan som står nedanför sängen och jag blev alldeles varm i hjärtat av att titta på dom. Dom lekte med varandra för första gången ordentligt, dom bet i varann och det lyste lite bus i ögonen och dom for runt i lådan. När jag till sist tvingade mig att släcka lampan så hörde jag efter en stund att en kattunge skrek och jag förstod att någor hänt!!!! Alex hade kravlat sig ur lådan och lå på golvet och skrek på mamma så klart...I med honom igen och återigen efter en stund hörde jag skrik och Alex var på golvet igen, han är först med att komma över, Astro kommer nog snart också...

Deras vikter är nu:Alex 366gr och Astro 356 gr

så Alex har nu gått om Astro som var större vid födslen.

Liston har varit lite orolig på senast tiden med att gå och jama på nätter och kvällar  men det går lite i perioder MEN han har blivit en mysig knäkatt, han har då och då kommit upp i knät men nu kommer han en stund varje kväll och lägger sig i mitt knä och det är ju helt underbart, finns det något bättre än en varm och go katt i knät och en varm glögg att smutta på nu i dessa kalla tider..........